Een kinderfeest is pas compleet met een Kamado

De tijd van de buiten-kinderfeestjes komt er weer aan. Met zwembadjes in de tuin. Speurtochten. Op de trampoline. Naar een speeltuin in de buurt. Noem het maar op. Hoe leuk is het dan om het kinderfeestje ook in stijl af te sluiten met een barbecue? En zo’n barbecue wordt pas echt een succes met een Kamado. Want op de Kamado kun je pas écht lekkere dingen voor kinderen bereiden. Weer eens wat anders dan de patat met appelmoes die je ze anders voorzet.

Kamado op een kinderfeestje

Op een kinderfeestje is de rolverdeling toch vaak traditioneel: mam gaat spelletjes doen, liedjes zingen met de kinderen en zorgt voor taart. Pap is aan het werk en hoopt stiekem dat de hele meute weer naar huis is als hij thuiskomt. Toch kan dat ook anders. Pap mag best plaatsnemen achter de Kamado. Je kunt daar namelijk hartstikke lekkere gerechten, ook speciaal voor kinderen op klaarmaken. Is toch net wat leuker dan binnen zitten, toch? D e Kamado is natuurlijk nog steeds een barbecue, met echt vuur. Daarom is het wel verstandig om een soort van “kindvrije-zone” te creëren. Zo heeft iedereen het naar z’n zin en is het nog veilig ook.

Kinderrecepten voor de Kamado

Op de Kamado kun je alle recepten maken die je in de keuken ook zou maken. Maar dan net even lekkerder. Wat denk je bijvoorbeeld van pannenkoeken op de Kamado? Of lekkere spiesjes? Sowieso vinden kinderen barbecueën echt heel leuk en het geeft al een bijzondere sfeer. Dus al het eten dat je er op bereid wordt nog lekkerder dan je zou verwachten. Maak bijvoorbeeld eens kipspiesjes met ananas. Of spiesjes van gehaktballen met appel. Lekker hartig en zoet combineren vinden kinderen over het algemeen erg lekker. Maar je kunt dus ook pannenkoeken bakken in de speciale gietijzeren pan. En met pannenkoeken kun je helemaal eindeloos combineren.

Variatie op de Kamado

Bak bijvoorbeeld eens pannenkoeken met ananas. Of lekker met aardbeien of stukjes peer. Voor de meer hartige trek bak je een paar plakjes bacon of ham mee. Kaas is ook altijd een goed idee. En als toetje nog een pannenkoek, maar dan met appel en kaneel en een schep vanille ijs. De kinderen zullen het er nog weken over hebben: een kinderfeestje met een échte Kamado. Voor je het weet, mag je de kinderfeestjes van de rest van de klas ook organiseren. Of je verwijst de ouders gewoon door naar bovenstaande website. Da’s misschien beter.