Het beste bed voor uw kind!

Een bed uitzoeken voor uw kind is soms niet altijd even makkelijk. Wat wilt uw kind en wat is goed voor uw kind? Vaak wordt er verschil gemaakt tussen hoogslapers en lage normale bedden. Voor de ruimte gaat u natuurlijk voor de hoogslapers, hierdoor heeft u onder het bed nog genoeg ruimte voor opslag of een bureau. Voor een wat gezelligere kamer kiest u toch vaak voor een laag bed, maar dit zijn niet de enige factoren die meespelen bij het kiezen van een bed. Het is erg belangrijk dat u luistert naar uw kind, zodat u weet wat voor soort bed goed voor haar/hem is.

Hoogslapers vooral stoer

Hoogslapers wordt vaak gezien als stoer en cool, hoogslapers zie je dan ook voornamelijk bij jongens. De hoogslaper is niet alleen stoer maar ook nog eens ontzettend praktisch, het levert veel ruimte op in de kamer doordat er ruimte vrij komt onder de hoogslaper. Daarnaast is het natuurlijk wel goed om eerst te pijlen of uw kind wel in een hoogslaper kan slapen. Vaak zijn er al problemen als uw kind veel beweegt of slaapwandelt in zijn of haar slaap. Zodra dit gebeurd is het erg gevaarlijk om een hoogslaper aan te schaffen, de hekjes aan de zijkant helpen niet altijd!

Laag bedden vooral gezellig

Lage bedden zijn het meest voor de hand liggend. Voor zowel jongens al meisjes worden de normale lage bedden het meest gebruikt en het meest gewenst. Het levert geen problemen om qua angst om er uit te vallen omdat het hoog is en het is erg gezellig in de kamer. Het enige nadeel is dat de ruimte onder het bed die je bij de hoogslaper wel hebt niet benut kan worden. Natuurlijk maakt dit niet uit bij een wat grotere kamer.